DIY Foto slinger

IMG_3461

Hoi allemaal!

Ik wilde al heel erg lang een mooie slinger waar ik leuke kleine fotootjes en briefjes aan kon hangen, want ik vind het niet mooi om ze gewoon op mijn magnetische bord te plakken. Dat kost ook zo veel ruimte, én magneetjes. Op Tumblr en Pinterest kom je zeker veel van zulke slingers tegen, en ik wilde er graag zelf één maken. Dus, kijk je mee wat ik ervan gebrouwen heb?

Wat hebben we nodig?

IMG_3439

– Verf in de gewenste kleur

– Een kwast

– Versieringen zoals studs, diamantjes en glitters

– Een spons

– Lijm

– Wasknijpers

– Touw

– Foto’s, briefjes, kaartjes en andere dingen die je op wilt hangen

Al deze dingen had ik zelf al in huis, maar dat kan er ook aan liggen dat ik een gigantische knutselfreak ben, net als mijn moeder. Verder is alles ook heel goedkoop te krijgen bij bijvoorbeeld de Action.

De bedoeling is dat je de wasknijpers op geheel eigen wijze en naar eigen wens gaat versieren! Ik koos ervoor om ze zwart te verven want dit staat het best op mijn kamer. De wasknijpers die ik gebruik zijn eigenlijk bedoeld om kerst kaartjes mee op te hangen, maar het handigste is om gewone wasknijpers te nemen, zonder figuurtjes erop! Ik raad je wel aan houten wasknijpers te kopen, anders blijft de verf niet zitten.

Wat moet je doen?

PicMonkey Collage

Stap 1: Haal alle figuurtjes van de wasknijpers af, als je net zulke wasknijpers als ik hebt gekozen. Ik raad je aan dit NIET te doen, want het kostte mij drie kwartier om acht figuurtjes eraf te halen, en vele wasknijpers zijn onnodig gesneuveld in deze strijd.

Stap 2: Verf de wasknijpers in de gewenste kleur en wacht tot ze zijn opgedroogd. Ik heb acryl verf gebruikt, en ik vind zelf dat dit het beste werkt, want je krijgt een mooi gedekte kleur met een dun laagje en er is weinig verf nodig.

Stap 3: Als de wasknijpers zijn opgedroogd kun je ze versieren. Ik heb wat lijm op een sponsje gedaan, dit op de wasknijper gedept, en de wasknijper in rode glitters gerold. Het ziet er heel leuk uit! In deze stap kun je je creativiteit helemaal los laten gaan! Plak er veertjes op, kraaltjes, studs, glitters, diamantjes, snoep, weet ik veel wat! Je kunt er figuurtjes op schilderen, je kunt piepkleine fotootjes uitprinten en die erop plakken, en ga zo maar door!

Stap 4: Neem een stuk touw, dit wordt je slinger, en hang hem op op de gewenste plek. Hang je wasknijpers en fotootjes enz. eraan en je bent klaar!

Het resultaat:

IMG_3464

Een leuke slinger waar je alles wat je hartje begeert aan op kunt hangen!

IMG_3458

Ik heb een paar zelfgemaakte foto’s bewerkt, uitgeprint, en uitgeknipt alsof het een Polaroid foto is. Het ziet er super schattig uit zo!

Zo simpel is het! Je kunt zelfs je moeder verassen op Moederdag met geheel zelfgemaakte wasknijpers om haar was mee op te hangen! Zelf vind ik dit niet een officiële DIY, want je maakt niet veel zelf, je versiert alleen wat. Maar dat maakt het niet minder leuk!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij deze ‘DIY’ hebt aangepast, dus heb jij ook zo’n leuke fotoslinger gemaakt, laat het mij weten in de reacties, of stuur een foto via Twitter of Instagram! Ik ben benieuwd!

Liefs,

Sanne

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s