Smokey eye, of toch niet?

Hoi allemaal!

Aangezien het al een hele tijd geleden is dat ik een make-up tutorial plaatste en ik zin had om weer eens tussen mijn make-up spulletjes te neuzen, besloot ik weer een ooglook voor jullie te maken! Deze ooglook is perfect voor een avondje uit. Het heeft iets weg van een smokey eye, maar is net iets minder heftig. Kijk je mee hoe ik deze leuke look heb weten te maken?

Disclaimer: Ik ben geen make-up addict en ik weet daarom ook niet zo veel over make-up technieken enz. De ooglooks kunnen dus soms niet kloppen en ik ben zeker geen expert hierin. En sorry voor de verschrikkelijk slechte kwaliteit van de foto’s, mijn camera wilde weer eens niet meewerken.

PicMonkey Collage

Wat moet je doen? Nou hierboven zie je al het stappenplan in foto’s, maar ik zal even uitleggen wat ik heb gedaan.

Stap 1: Ik nam een mooi gekleurd oogpotlood en heb hiermee een soort dikke eyeliner lijn gezet op mijn ooglid. Dit hoeft zeker niet netjes!

Stap 2: Met een wattenstaafje vervaag je de kleur zodat hij mooi overloopt naar je huid.

Stap 3: Nu zetten we een simpele eyeliner lijn. Boven je oog en in de buitenste ooghoek onder je oog. Maak een mooie wing.

Stap 4: We doen eigenlijk hetzelfde als stap 1 en 2, maar dit keer zetten we de blauwe lijn boven de eyeliner, precies erlangs, en aan de onderkant richting je binnenste ooghoek. Zet de lijn ook mooi boven de wing, dit geeft een mooi effect! Vervaag nu alles weer met een wattenstaafje. Herhaal dit meerdere keren totdat je tevreden bent met de kleur. (Het ligt natuurlijk ook aan het oogpotlood. Is hij zacht of niet?)

Stap 5: Ik heb met een zwart oogpotlood mijn waterlijn ingekleurd en ook net boven mijn binnenste ooghoek, zodat het lijkt alsof de eyeliner lijn wordt doorgetrokken. Ik gebruikte een wit oogpotlood als highlighter voor mijn binnenste ooghoek en op mijn wenkbrauwbot. Ik maakte het af met mascara.

That’s it!

image7

Het is een hele simpele ooglook, maar het ziet er heel gewaagd uit. Je kunt dit met allerlei verschillende kleuren doen, het hoeft niet eens een spannende kleur te zijn. Het kan ook gewoon een mooie bruin zijn. Het ziet er in iedergeval heel gewaagd en stoer uit en is heel makkelijk te bereiken!

Full face met de ooglook

image8

Yes! Nu kan ik ook eindelijk full face foto’s plaatsen! Hihi. Ik heb eigenlijk een veel te lief kapsel uitgekozen voor zo’n spannende look. Maar oké, no harm done, right? Ik heb de rest van mijn make-up rustig gehouden. Niet te veel blush, zachte lip tint, matte huid.

Ik hoop dat ik jullie hiermee wat geïnspireerd heb. Misschien heb je zelf een leuk idee dankzij mijn vage ideetje, of heb je deze look ook uitgeprobeerd. Ik zou het super leuk vinden als je dat aan mij zou willen laten zien! Je kunt mij een foto sturen op Twitter, Instagram of via E-mail.

Bedankt voor het lezen en ik zie jullie snel weer!

Liefs,

Sanne

Gebruikte producten:

  • Essence Longlasting eyepencil 09 cool blue
  • Essence Longlasting eyepencil 01 black fever
  • Essence Kajal pencil 04 white (review)
  • HEMA Eyeliner
  • Catrice Better than waterproof mascara
  • HEMA Cover up! Coverstick 01
  • Essence All about matt! Fixing compact powder
  • Essence Silky touch blush 10 adorable
  • Essence Love Letters LE Jumbo sheer stick 01 Rosy in love

One thought on “Smokey eye, of toch niet?

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s