Life update: C-examen ?!

Hoi allemaal!

Zoals jullie heel misschien wel gemerkt hebben, of niet, staat er al een tijdje geen nieuw artikel online. Dit komt omdat ik een aantal drukke weken achter de rug heb. In dit artikel vertel ik jullie alles over wat er de laatste tijd in mijn leven is gebeurd. Lees je mee?

Zoals ik al had gezegd, waren de afgelopen weken voor mij heel druk. De lieve leraren besloten allemaal een PO (verslag enz.) op te geven voor de laatste week voor de toetsweek. Heerlijk. Dus, ik moest 4 boekverslagen schrijven waarvoor ik nog 2 boeken moest lezen, ik moest nog een boek lezen voor Engels waar we een toets over kregen, we hadden een Engels debat en ik moest zo’n 5 verslagen schrijven. Allemaal in ongeveer twee weken tijd. Hier was ik dus buiten school tijd gigantisch druk mee. Na lang zwoegen en vele uren achter de computer heb ik alles afgekregen. Dat gevoel van opluchting zodra je weer een verslag ingeleverd hebt is zó heerlijk!

Nou, dat gevoel van opluchting was snel weer voorbij. Nadat ik mijn laatste verslag had ingeleverd mocht ik meteen weer in de boeken duiken voor de toetsweek, die afgelopen woensdag begon. Tot nu toe gingen de toetsen wel goed, maar sommige vakken kosten mij zo veel tijd!

Naast de toetsweek had ik nog een stresspunt in mijn leven: mijn c-examen praktijk. Zoals jullie misschien wel weten speel ik al een aantal jaar sopraan saxofoon. Als je op les gaat moet je ook eens in de zoveel tijd examen doen, een theorie- en praktijkexamen. Theorie vind ik niet zo erg, dat soort dingen kan ik wel makkelijk leren. Het praktijkexamen is waar mijn angst begint. Ik heb gigantisch last van plankenkoorts en het feit dat er iemand op je vingers zit te staren en elk minuscuul foutje dat je maakt op schrijft helpt niet echt om mijn zenuwen te bedwingen. Mijn theorie examen had ik een paar weken terug gehaald, met een 8! Maar dan moest mijn praktijkexamen nog. Helaas viel deze middenin de toetsweek. Oftewel: vandaag.

Ik was vandaag zo verschrikkelijk nerveus! Ik vond zelf dat ik alle stukken nog niet goed deed en de toonladders nog niet goed kende en ook het speeldictee ging maandag zo verschrikkelijk slecht. Gelukkig werd ik ontvangen door een hele lieve mevrouw die mij troostte en daarna naar het lokaal bracht waar ik mijn examen moest doen. Mijn docente zat daar met de examinator. De examinator was een hele lieve man en hij gaf mij alle tijd om rustig te worden en mijn ding te doen. Hij hielp me op sommige punten ook een beetje, ook al was dit niet de bedoeling. Het hielp echt om zo’n aardige examinator te hebben, het ging daardoor beter dan verwacht. Maar of het goed genoeg was om te slagen?

Ja, dat was het! En met cijfers die ik echt niet had verwacht! Ik scoorde heel hoog op veel vlakken, terwijl ik daar heel onzeker over was. Natuurlijk hebben we deze overwinning gevierd door een ijsje te eten bij één van onze favoriete ijssalons. Tja, als je er toch langs rijdt.

FullSizeRender

Ik heb dus eindelijk mijn C-diploma en ik ben er heel trots op. Ik zou nu nog door kunnen gaan voor mijn D-examen, wat ik dan over twee jaar of iets dergelijks zou moeten doen. Ik heb er alleen voor gekozen niet verder te gaan met saxofoon les. Ik blijf gewoon lid van de vereniging en ik blijf in het orkest spelen, ik krijg alleen geen les meer. Ik vind dit zelf niet echt meer nodig omdat ik niet echt wat nieuws bij kan leren, alleen de manier van voordracht, maar daar moet je op oefenen, en dat doe ik dus niet. Dat is nog een reden. Ik oefen bijna niet voor les, alleen zo rond mijn examen, omdat ik vaak de tijd er niet voor heb of er gewoon geen zin in heb. Of ik vergeet het, dat kan ook nog. Deze lessen zijn best wel duur, dus het is ook zonde als we er veel geld voor  blijven betalen als ik er weinig voor doe en weinig aan heb. Maar ik zal niet stoppen met mijn liefde voor muziek! Ik blijf heerlijk spelen in onze orkesten en gewoon voor mijzelf als ik daar zin in heb.

Dit was dus wat er de laatste tijd zoal in mijn leven is gebeurd, en zoals je ziet was dat best veel. De komende drie dagen heb ik nog toetsweek, maar daarna is het al praktisch zomervakantie. Dus nog even blokken voor school en daarna heb ik alle tijd om aan mijn blogposts te werken. Zo’n heerlijk vooruitzicht!

Ik heb trouwens ook nog een vraagje voor jullie: zouden jullie het leuk vinden als ik ook een YouTube kanaal zou beginnen voor erbij? Dan zou je moeten denken aan bepaalde dingen die leuker zijn in filmpjes, shoplogs of Q&A’s bijvoorbeeld. Als je dit een goed idee vindt, laat het me dan weten!

Ik zie jullie snel weer, zodra de toetsweek is afgelopen!

Liefs,

Sanne

2 thoughts on “Life update: C-examen ?!

    1. Aah wat gaaf! Heel veel succes! Zolang je niet zo zenuwachtig bent als ik komt alles helemaal goed! Bij mij liep het ook goed af en ik flipte hem helemaal, haha. Gewoon lekker spelen en dan komt het helemaal goed!

      Like

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s