DIY Zomerse ijsjes: 3 simpele recepten

IMG_4405header

In de zomer ben ik gek op ijsjes, maar ja, wie niet? Het leukste is natuurlijk om zelf je ijsje te maken en helemaal aan te passen aan je eigen smaak. Dat heb ik dus ook gedaan. Vandaag laat ik een paar simpele ijsjes zien die, naast verkoelend, vooral ook erg lekker zijn.

Wat heb je nou nodig voor deze ijsjes? Heel simpel: Een ijs-vorm en je favoriete, verfrissende ingrediënten.

IMG_4333

Smoothie-ijsje

Dit ijsje is geïnspireerd door mijn favoriete smoothies. Dit ijsje kun je volledig aanpassen aan je eigen smaak. Ik laat 2 recepten zien die ik heel lekker vindt.

PicMonkey Colla  safge

De stappen zijn simpel:

1. Blend al je ingrediënten samen tot een smoothie.

2. Giet de smoothie in het ijs-vormpje en vries het in.

Ik heb er twee gemaakt: een framboos-banaan smoothie en een banaan-komkommer smoothie. Dit zijn lekkere frisse combinaties. Ik zou er wel iets vloeibaars bij doen, omdat het anders veel te dik wordt. Ik koos voor sinaasappelsap, maar het is ook zeker lekker om er melk of schepijs bij te doen als je een wat romiger ijsje wilt.

IMG_4361IMG_4364

En dit is het resultaat. Ik moet toegeven: de banaan-komkommer versie ziet er niet heel uitnodigend uit, maar dat maakt hem niet minder lekker. Ik zou zeker eens proberen er schepijs of melk doorheen te doen. Ik denk dat het romige lekkerder is bij dit fruit. Maar met gewoon een fruit sapje erbij is het ook heel lekker hoor.

Split à la Sanne

Bijna iedereen kent wel de Split. Het beroemde ijsje met sinaasappel smaak en romig ijs er binnenin. Ik probeerde dit ijsje na te maken, met iets andere ingrediënten. Namelijk multivrucht ranja (siroop) en vanille yoghurt. Yoghurt is als ijsje een goede combinatie met elke siroop. Het geeft dat romige van een schepijsje aan het waterijs-achtige van de siroop.

PicMonkey Collage

Het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Dit zijn de stappen:

1. Vul je ijs-vormpje met siroop, maar niet tot aan de rand. Doe de dop er niet op. Vries dit in.

2. Met een mes probeer je het hart van het bevroren siroop eruit te schrapen. Zorg dat je niet tot aan de bodem doorgaat, maar, net zoals een split, een soort holletje hebt wat je op kunt vullen.

3. Vul het holletje en de rest van het vormpje met de yoghurt. Doe dit in de vriezer en wacht een paar uur tot je Split klaar is.

IMG_4405

Het resultaat is een vrolijk, en vooral lekker, ijsje. De combinatie van siroop en yoghurt vind ik erg lekker.

Ik hoop dat jullie de ideetjes een beetje handig vonden en er misschien zelf wat mee kunnen doen. Als je hierdoor geïnspireerd raakt en je maakt je eigen ijsje, vergeet dan vooral niet mij het resultaat te laten zien! Ik vindt het super om jullie recreaties en eigen interpretaties te kunnen zien. Je kunt mij taggen op Instagram (@bottleofhappiness) en je kunt mij een foto tweeten via Twitter (@bottlehappiness).

Ik zie jullie snel!

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s