Boeken, boeken en nog eens boeken

Een grote stapel boeken ligt klaar op mijn kamer, en nee, dit keer heb ik het niet over mijn schoolboeken. Ik bedoel die alsmaar groeiende stapel van “boeken die ik ooit nog wil lezen”. Van kinds af aan was ik al een boekenwurm. Toen ik 10 was heb ik de volledige Harry Potter serie verslonden en mijn ‘gelezen’-lijstje groeide en groeide. Nog steeds ben ik verslaafd aan boeken, het liefst zou ik mijn lijstje nog veel langer laten groeien, maar de afgelopen paar jaar heb ik amper tijd gehad om eens rustig een boek te lezen. Omdat ik dus zo druk was met school en geen enkel boek ook maar heb aangeraakt, besloot ik deze vakantie extra veel te lezen. Dat is mij soort van gelukt. Ik zal je laten zien welke boeken ik heb gelezen, wat ik ervan vond en welke boeken ik nog van plan ben om te lezen. Let’s go!

Boeken die ik de laatste tijd heb gelezen

Ik denk dat de meeste boeken die ik ga noemen je wel bekend in de oren klinken. Het zijn namelijk zeer bekende boeken van zeer bekende schrijvers.

Wreed – Mel Wallis de Vries

Wallis-de-Vries_Wreed-def

Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt. Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Komt ze hier ooit levend uit?

Normaal gesproken kies ik minder snel jeugd boeken, en al helemaal niet in dit genre. Als ik een thriller lees, is het altijd een ‘volwassenen boek’, als je snapt wat ik bedoel. Ik kwam toch bij dit boek, omdat mijn moeder voorstelde dat ik de vakantiebieb zou downloaden. Dit is een gratis app van de bibliotheek die er, voor tijdens de zomer periode, boeken op zet die je op vakantie kunt lezen. Veel keuze is er op die app echter niet, dus dit was bijna het enige dat over was. Ik besloot het boek toch te proberen en ik werd bijna meteen meegesleurd in het verhaal en heb het in één avond uitgelezen. Het onderwerp is een beetje apart en er zitten goede plottwists in. Je verdenkt steeds een ander, en komt dan weer achter iets waardoor je diegene weer van je verdachtenlijst schrapt. Erg spannend en goed geschreven!

The Hobbit – J.R.R. Tolkien

1001004005814553

Smaug certainly looked fast asleep, when Bilbo peeped once more from the entrance. He was just about to step out on to the floor when he caught a sudden thin ray of red from under the drooping lid of Smaug’s left eye. He was only pretending to be asleep! He was watching the tunnel entrance…

Whisked away from his comfortable, unambitious life in his hobbit-hole in Bag End by Gandalf the wizard and a company of dwarves, Bilbo Baggins finds himself caught up in a plot to raid the treasure hoard of Smaug the Magnificent, a large and very dangerous dragon.

Deze had je misschien al wel kunnen zien aankomen. Ik was al veel eerder begonnen in dit boek, maar toen moest ik hem weer inleveren bij de bieb voordat ik hem uit had. Nu kon ik hem eindelijk uitlezen. Ik heb dit boek in het Engels gelezen. Ik ben echt gek op dit boek! Het verhaal zelf kende ik al door en door, maar de liederen en verzen en spannende verhalen en (voor mij) nog onbekende, nieuwe personages maken dit verhaal geweldig. Zeker een aanrader als je houdt van fictie en fantasie.

Een weeffout in onze sterren – John Green

4fc7cd5ecac0b8.78074825

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Ik neem aan dat jullie deze allemaal kennen. Ik heb dit boek in één middag uitgelezen. Ik werd gewoon meegezogen en ik kon niet stoppen met lezen. Als een boek dat effect op je heeft, is het echt een mooi boek! Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen dan: het is gewoon prachtig.

Het neefje van de tovenaar + de leeuw, de heks en de kleerkast – C.S. Lewis

dutch_LWW_MN_2005

De geheimzinnige experimenten van oom Andreas voeren Digory en Polly naar vreemde werelden. Uiteindelijk komen ze terecht in Narnia. In die wereld maken ze de kroning van de eerste Koning en Koningin mee en zien ze hoe de Leeuw Aslan de dieren leert praten. Tegen hun zin hebben ze echter ook een Heks meegenomen naar deze wereld. Een kwaad dat niet zonder gevolgen zal blijven…

Jaren later verlaten de Pevensie-kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy, Londen vanwege de oorlog en verblijven in het huis van Professor Kirke. Lucy ontdekt dat een kleerkast in het huis de toegang blijkt te zijn tot een andere wereld. Het is de wereld van Narnia. In deze wereld waarin het al heel lang winter is, is een strijd gaande tussen de Witte Heks en de Leeuw Aslan. De kinderen raken betrokken bij deze strijd. Ze ontmoeten tijdens hun zoektocht naar de Stenen Tafel, de Faun meneer Tumnus, pratende Bevers, Centaurs, Naiaden en andere mythische figuren. Als de Witte Heks Edmund weet te verleiden, zetten de kinderen alles op alles om hem te redden. ze moeten het daarvoor wel opnemen tegen het leger van Wolven en Monsters van de Witte Heks. Als de Leeuw Aslan gedood wordt, zijn de kinderen de wanhoop nabij.

Je hebt misschien wel één van de Chronicles of Narnia films gezien, of misschien zelfs een boek gelezen. Beide boeken die hierboven zijn, zijn uit deze serie. Het zijn dan ook boek 1 en 2. In totaal zijn er 7 delen en ik kan echt niet wachten tot ik de rest kan lezen! De boeken zijn zo spannend geschreven, bijna elk hoofdstuk eindigt zelfs met een clifhanger! Je moet wel doorlezen! Dit zijn echt mijn favoriete boeken op het moment.

Dat waren dus een paar van de boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Ik heb er wel wat meer gelezen, maar als ik ze allemaal ga bespreken wordt dit artikel zo gigantisch lang! Daarom leek het mij slim om maar gewoon verder te gaan naar het volgende lijstje: Boeken die ik binnenkort wil lezen.

Zoals ik dus al had verteld heb ik een stapel boeken thuis liggen die ik zo snel mogelijk wil lezen. Dit zijn alle boeken:

  • The Bourne Identity, The Bourne Legacy, The Bourne Ultimatum – R. Ludlum
  • De tranen van Artamon Trilogie – Sarah Ash
  • De Elfen – Bernhard Hennen
  • Harry Potter (alles)

Dat zijn dus al aardig wat boeken (14 ahum ahum), maar mijn ‘ooit nog eens lezen’ lijst is nog véél langer. Maar dat bewaar ik voor een volgend artikel.

Dit is een beetje een ander artikel dan normaal, dus ik ben vooral heel erg benieuwd wat je hiervan vindt. Zou je vaker zo’n lees update willen zien, of liever niet? Laat het me vooral weten! Als je nog goede boeken hebt om aan te raden: laat het mij dan ZEKER weten!

Liefs,

Sanne

One thought on “Boeken, boeken en nog eens boeken

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s