Tien dingen waar ik blij van word

Er zijn bepaalde simpele dingen in het dagelijks leven die mij gewoon vrolijk maken. Als ik iemand zie lachen is mijn hele dag al goed gemaakt. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Ik kan wel honderd dingen noemen waar ik blij van wordt, maar vandaag ga ik er tien noemen.


Boeken

Deze was misschien te verwachten, na het artikel van dinsdag. Van boeken wordt ik gewoon gelukkig. Hoe dikker, hoe beter! Als ik een boek vast heb word ik al blij!
Seizoenswissellingen

Zodra je gaat merken dat het volgende seizoen op komst is, ben ik vrolijk. Ik vind het prachtig om te zien hoe de bomen langzaam van kaal, naar prachtig fris groen, naar diep groen, naar roodbruin en dan weer naar kaal gaan. Alle kleine dingen die een seizoen dat seizoen maakt, vind ik geweldig.
Oudere stelletjes

Als er een stelletje van twee oudere mensen over straat loopt, wordt ik gewoon zo blij! Ik vind het so mooi dat ze, zelfs na zo veel jaar samen, nog steeds gelukkig zijn. Toen laatst mijn opa en oma hun 50 jarig jubileum vierden, en mijn opa vol liefde vertelde hoe ze elkaar hebben ontmoet, schoot ik bijna vol. De liefde die mensen uitstralen maakt mij gewoon warm van binnen.
Spelende kinderen

Dit kan wat raar overkomen, maar als kinderen samen spelen word ik gewoon blij. Dit doet me ook denken aan vroeger, toen ik nog altijd buiten speelde met alle buurkinderen. Ook doet het me goed dat die kinderen buiten spelen, met zijn allen, in plaats van alleen maar achter de computer, mobiel of tablet te zitten.
Enthousiaste mensen

Wanneer mensen praten over iets dat ze leuk vinden, zie je dat. De vrolijkheid in hun ogen vind ik zo mooi. Mij maakt het echt niet uit waarover ze praten. Als ze er zelf blij van worden, maakt mij dat ook blij.
Sterren

Ik vind het prachtig om ‘s avonds even naar de sterren te kijken. Ik weet niet waarom, maar ik krijg van die lichtgevende wondertjes meteen een glimlach op mijn gezicht. Ik vind het al helemaal geweldig als ik een sterrenbeeld of iets anders speciaals kan ontdekken.
Muziek

Alles is beter met muziek. Muziek geeft een betekenis aan simpele dingen. Ik voel me gewoon altijd vrolijk vanbinnen als ik muziek luister.
Regen in de vakantie

Het klinkt misschien stom, maar ik word vrolijk van regen als ik vrij ben. Het wil zeggen dat ik de hele dag knus in bed kan zitten met een goed boek of een serie. Ik ben gek op zulk soort dagen. Waarom niet regen op een schooldag? Dan moet ik gewoon naar school fietsen in de regen en kan ik niet genieten van zo’n knusse dag.
Natuur

Ik had al de Seizoenswissellingen genoemd, en dit valt natuurlijk ook onder natuur, maar ik word vrolijk van alle wat te maken heeft met de natuur. Ik kan uren gewoon stil zitten en kijken naar alles om me heen en dat maakt mij zo gelukkig!
Oogcontact

Als ik rondloop ergens en iemand kijkt me aan, vind ik het heerlijk om oogcontact te maken en even te lachen. Als diegene teruglacht word ik al helemaal vrolijk, want je kunt het ook zien in hun ogen. Daarom vind ik oogcontact zo leuk. Even elkaar aankijken, en met een simpele gezichtsuitdrukking kun je al een heel gesprek voeren, zelfs als je elkaar niet kent.
Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar ik blij van word, maar als ik die allemaal ga opnoemen, ben jij over een uur nog niet door dit artikel heen. Daarom hou ik het maar bij deze vier dingen.

Herken jij je in iets wat ik genoemd heb? En waar word jij nog meer vrolijk van?


Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s