Halloween look Lord of the Rings elf: Make-up en Haar

Zoals jullie wel weten ben ik enorm fan van the Lord of the Rings en The Hobbit. En aangezien Halloween steeds dichterbij komt, leek het mij leuk om deze dingen te combineren. Ik ga je dus laten zien hoe je jezelf in een elf kunt transformeren. Vandaag behandel ik de make-up en het haar.

Laten we gewoon meteen beginnen. Eerst doen we de make-up.

PicMonkey Collage

Hierboven zie je al een snel overzicht van welke stappen ik heb genomen, maar mocht het je niet duidelijk zijn, dan zal ik hier alle stappen beschrijven.

1: Een elf heeft de meest flawless huid die je je kunt bedenken. Dit is dan ook bijna het belangrijkste van de make-up look. Daarom beginnen we met een goed dekkende laag foundation.

2: Nu gebruiken we concealer om de laatste oneffenheden te verbergen en ik heb hier een lichte concealer gebruikt als een soort highlighter. Dit geeft een gezonde gloed en een mooi, zacht gezicht. Ik gebruik echt alleen highlighter voor het shapen, want elven hebben zachte gelaatstrekken, en met bronzer maak je dit vaak wat scherper.

3: We blenden alles uit en maken een geheel. Als je nog wat opvallende oneffenheden hebt, probeer die nog weg te werken, maar probeer een cake laag te voorkomen.

4: Nu zorgen we dat het blijft zitten door het af te maken met een poeder. Ik gebruik een matterend  poeder voor een nog meer flawless effect.

5: Om je gezicht er gezond uit te laten zien doen we een lichte blush op een beetje glanzende highlighter op je jukbeenderen en je neus. Als je hele gezicht mat is, ziet dit er niet gezond uit.

6: Nu gaan we door naar de ogen. Ik gebruik alleen een donkerbruine, matte oogschaduw in de crease, voor wat diepte, maar zodat het er nog wel natuurlijk uit ziet. Ook heb ik mijn wenkbrauwen iets bijgewerkt, maar zoals je merkt kan ik dat niet.

7: We eindigen met een subtiel laagje mascara. Zorg dat het er natuurlijk uit komt te zien, want elfen dragen eigenlijk geen make-up. Je kunt het nog afmaken met een (getinte) lipbalm, maar het moet zo natuurlijk mogelijk zijn.

Zoals je misschien wel hebt gemerkt draait alles om de huid in deze look. Het geheel oogt natuurlijk, maar wel met een flawless huid. Zoals een echte elf eruit ziet.

IMG_5517

Als we de make-up goed hebben, kunnen we door naar het haar.

PicMonkey Collajjjge

1: Kam je haar goed door. Neem nu een sectie haar bovenop je hoofd. Zet dit even vast, zodat je er geen last van hebt (Zie de foto voor de grootte van de sectie).

2: Neem nu twee secties aan de zijkant van je hoofd. Ongeveer tot aan de achterkant van je oor (Zie weer de foto). Doe de rest van je haar even in een staart, zodat je hier geen last van hebt.

3: Vlecht deze twee secties naar achteren. Zorg dus dat je meteen begint in de richting van je rug te werken, anders krijg je een rare bobbel. Als je kunt invlechten (wat ik niet kan) is het misschien nog wel mooier om dit stukje (tot boven je oor) in te vlechten.

4: Bind de twee vlechtjes samen achterop je hoofd. Haal de vlechtjes die er nog uit komen, dus onder het elastiekje, eruit. Doe de grote paardenstaart nu ook los. Als het goed is gaat het staartje wat uit de vlechtjes komt mee met de rest van je haar.

5: Neem nu de sectie haar bovenop je hoofd die je vast had gemaakt. Maak dit los en breng alles naar achteren, alsof je er een hoge paardenstaart van gaat maken. Zet dit nu vast met een elastiekje, zodat het staartje over het elastiekje van de twee vlechtjes valt.

6: Maak nu een vlechtje van een paar centimeter uit dit staartje. Zet dit weer vast.

En dat was het! Het is zeker do-able voor mensen die niet goed zijn in dit haar gedoe (kuch, ik, kuch). Je kunt het helemaal aanpassen aan wat je zelf mooi vindt. Misschien een visgraatvlecht, of een keer wat invlechten. Gewoon doen wat je zelf mooi vindt, dit is maar een voorbeeld.

In een artikel volgende week laat ik zien hoe je je elfen look af kunt maken door elfen oren te maken en ik laat je een paar outfits zien die hierbij passen. Ook kun je nog een creepy Halloween look verwachten volgende week.

Dus… Stay tuned!

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s