Halloween look: deels Barbie deels Zombie?

Halloween staat al weer voor de deur. Niet veel mensen vieren het, maar in Nederland wordt het wel steeds populairder. Ik vier het met een paar vampier films en snacks, niet zo uitgebreid. Voor de mensen die deze griezelige dag wel vieren met een verkleed feestje, heb ik een simpele, maar vooral leuke, make-up look bedacht. Durf jij het aan om verder te kijken?

Het idee van deze look is om een soort half Barbie, half zombie te creëeren. Dit is erg makkelijk en kun je gewoon doen met de make-up die jij in huis hebt. Laten we snel beginnen!
PicMonkey Collanerajajfajfge
Stap 1: We beginnen met de scheiding tussen de twee Barbies. Teken met zwart oogpotlood een random, vooral niet nette, lijn vanaf je haar tot aan je kin. Wil je de volledige look? Trek de lijn dan door over je hals tot aan de rand van je shirt.
Stap 2: Voor de twee verschillende looks doen we aan de ene kant van de lijn gewoon concealer en foundation op voor een egale huid. Aan de andere kant gebruiken we een hele lichte foundation voor die bleke zombie look.
Stap 3: Neem een rode lipstick, zo rood mogelijk, en maak een rode lijn precies naast de zwarte lijn, aan de zombie kant. Dat is vooral belangrijk! Het moet lijken alsof die kant eraf is “gescheurd” zodat de zombie tevoorschijn komt.
Stap 4: Voor de make-up aan de Barbie kant gebruiken we een beetje blush en werken we onze wenkbrauwen lichtjes bij. Voor de ogen doen we een simpele, roze smokey eye met een winged eyeliner en wat mascara. Doe daarna een mooie, knalroze lipstick op.
Stap 5: Nu nemen we wat zwarte en groene matte oogschaduw. Het is belangrijk dat het mat is, want je wil natuurlijk geen glitter zombie worden. Of wel, dat kan natuurlijk ook. Neem dus de zwarte en groene oogschaduw en maak met een sponsje of kwastje verschillende vlekken op de zombie kant.
Stap 6: Voor de ooglook van deze zombie doen we bijna hetzelfde als bij de Barbie. We maken een roze smokey eye met eyeliner. Doe dit vooral niet netjes. Veeg de eyeliner lekker uit en smeer de oogschaduw tot in je wenbrauwen. Daarna nemen we weer zwarte oogschaduw met een sponsje en dit smeren we onder onze ogen en nog een beetje rondom de eyeliner. We doen ook wat knalroze lipstick op deze helft, maar dit vegen we flink uit.
Stap 7: Ga nu met een goede eyeliner over de oogpotlood lijn die je gecreëerd hebt om dit beter te laten zitten en probeer dan met nog wat lipstick en lipgloss de lijn zo bloederig mogelijk te maken.
IMG_5589
That’s it! Je bent er eventjes mee bezig, maar het ziet er wel gaaf uit. Je hoeft ook niet veel geld uit te geven aan een kostuum, want hiervoor kun je een simpel shirt dragen en die aan één kant een beetje verscheuren. Voor een beter effect heb ik nepbloed gebruikt langs de scheur en heb ik nog wat wondjes gemaakt. Nepbloed kun je bestellen op internet. Ik heb het twee jaar geleden bij de Action gekocht, maar ik weet niet of ze dat dit jaar ook hebben.

2 thoughts on “Halloween look: deels Barbie deels Zombie?

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s