Halloween look Lord of the Rings elf: oren en outfit

In een artikel vorige week liet ik je al zien aan de hand van een make-up en haar tutorial hoe je eruit kunt zien als een Lord of the Rings elf. Vandaag laat ik jullie de rest van de look zien, namelijk de oren en de outfit. Kijk je mee?

Laten we gewoon meteen beginnen met de oren. Dit is echt gigantisch simpel. Het enige wat je nodig hebt is je eigen oren (nog aan je hoofd, natuurlijk), plakband en eventueel foundation en een schaartje.

aaaaaaaaaaaaaaaPicMonkey Collage

Stap 1: Mocht je snel rode oren krijgen, zoals ik, dan kun je alvast wat foundation op je oren doen, zodat ze minder rood lijken later.

Stap 2: Plak een plakbandje aan de achterkant van je oor, met nog twee flapjes uitstekend (zie foto).

Stap 3: Vouw nu de flapjes over de rand van je oor naar elkaar toe, zodat je oor in een soort punt gaat staan. Zorg dat de twee uiteinden aan elkaar geplakt zitten.

Stap 4: Je kunt nu eventueel een paar stukjes van het plakband wegknippen wat je niet mooi vindt. Wees wel heel erg voorzichtig!

Stap 5: Je kunt nu ook eventueel foundation over het plakband doen, zodat het een wat natuurlijkere look krijgt. Echt natuurlijk zal het er nooit uitzien, maar van een afstandje ziet het er heel cool uit.

En dat was het alweer! Zo simpel als wat!

Dan voor de kleding heb ik twee soorten outfits uitgekozen: de “thuis” outfit, geïnspireerd op Galadriel en Arwen, en de “vecht” outfit, geïnspireerd op Tauriel en Legolas. We beginnen met de “thuis” outfit.

Voor deze look heb je vooral lichte, wijde, flowy kleding nodig. Het mooiste is natuurlijk als je een mooie flowy jurk hebt, maar niet iedereen heeft dat.

111111111111111PicMonkey Collage

Hier krijg je een ideetje hoe de jurken eruit zien. Schoenen dragen deze meiden niet, omdat dit niet nodig is waar zij wonen. Je kunt dus op blote voeten gaan, maar ik neem aan dat dit niet zo prettig is, dus het mooiste is om een paar mooie ballerina’s of loafers aan te doen, dit draagt Arwen namelijk ook in de kroningsscène in Return of the King.

IMG_8110

Dit is de outfit die ik heb uitgekozen: licht en flowy, maar wel heel modern. Als accessoire draag ik de Evenstar ketting die Arwen (en Aragorn natuurlijk ook) draagt in de films.

IMG_8111

Dan heb ik nog de “vecht” outfit. Als de elven op pad gaan dragen ze veel bruin en groen tinten, laarzen en een paar dingen van leer. Ik had helemaal niks in bruin of groen, want deze kleuren draag ik nooit, dus ik heb er een volledig moderne, Sanne interpretatie van gemaakt.

1111111111111PicMonkey Collage Dit is dus een beetje hoe ze eruit zien. Laarzen, groen en bruin tinten en mantels. Tauriel draagt in dit geval geen jurk, maar ook een soort mantel, want een jurk is natuurlijk niet comfortabel als je een stelletje Orcs in elkaar moet slaan. Je ziet misschien al wel dat op deze foto’s het haar wordt gedragen zoals in de tutorial van vorige week. De “thuis” look is veel simpeler, hiervoor hoef je alleen je haar los te doen. De vlechtjes enzovoorts in het haar zijn er om het haar tijdens het vechten uit de weg te houden.

IMG_8113

Nou, dit is dus mijn outfit. Ik draag grijs/bruine laarzen en een beige leren jasje, om in die bruin tinten te blijven. De paarse broek heb ik gekozen omdat ik dit wel een soort bos-kleur vond, vooral in de herfst, dus dit vond ik wel toepasselijk. Een zwarte broek zou misschien nog wel beter staan.

Dit waren dus een paar ideetjes om je eigen garderobe te gebruiken voor deze halloween look. Het spijt me dat ik op de foto’s niet ook mijn haar zo had als op de tutorial, hier had ik helaas geen tijd meer voor. Ik hoop dat het alsnog een goed beeld heeft gegeven.

Ik wens jullie allemaal een hele leuke Halloween, mocht je nog wat leuks gaan doen. Ik vier het in ieder geval met een stel goede vampier films.

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s