Stresspunten | Persoonlijke update

Soms heb ik gewoon zin om een update te schrijven. Ik deel veel van mijzelf op deze blog, dus ik vind het ook belangrijk dat jullie weten wat er in mijn leven gebeurd. Ik wilde vandaag dus graag even een update plaatsen. Lees je mee?

De laatste tijd was ik iets minder actief op mijn social media. Dit kwam vooral omdat ik toetsweek had. Een toetsweek is relaxed en stressvol tegelijk. Ik weet niet zo goed of ik het nou echt fijner vind dan school. Maar goed. Zelf ben ik totaal niet tevreden over de resultaten. Dit is echt de slechtste toetsweek die ik ooit heb gemaakt. En het grote probleem is dat deze cijfers al mee tellen voor mijn examen. Ik weet niet hoe het komt dat de resulaten zo slecht zijn. Nou, ik weet wel hoe het komt. Ik kon me de laatste tijd nergens op focussen. Niks kan me nog echt schelen, wat school betreft. Ik wil gigantisch graag goede cijfers halen en het liefst cum laude slagen, maar toch ben ik overal onverschillig over. Ik heb geen idee hoe dat komt. Ik maak planningen, maar dan lopen ze in de soep door een klein dingetje. Of ik zit, zoals nu, weer tot ‘s avonds laat aan mijn huiswerk, gewoon omdat ik wel honderd leukere dingen kan bedenken. Ik weet het allemaal niet meer. Tips zijn zeker welkom! 

Ook moeten we van school al kijken bij open dagen van universiteiten enzovoorts. Ik ben al naar een aantal geweest, maar ik heb nog nergens het gevoel gehad van “dit wil ik doen”. Ik weet gewoon niet wat ik wil. Ik wil weten wat ik wil maar ik kom er maar niet achter. Ik begin er nu al bijna van in de stress te raken, terwijl ik nog zo’n anderhalf jaar heb om te beslissen. Misschien ligt het aan het feit dat alles tegenwoordig snel gaat. Voor je het weet is er weer een week voorbij. Voor mij zijn dit echt grote stress punten, terwijl dit nog helemaal geen stress punten horen te zijn. 

Gisteravond had ik nog een stress punt. Tenminste, van te voren was het een stress punt. Ik had namelijk mijn eerste oppas baantje. Ik was altijd bang voor oppassen. Niet het oppassen zelf, maar het feit dat ik ‘s avonds laat alleen in een onbekend huis zit. Ik was dan ook redelijk zenuwachtig om daar heen te gaan. Ik moest oppassen bij een collega van mijn moeder. Mijn moeder bracht me erheen en ik werd meteen ontvangen door een stel aardige mensen. De kindjes waarop ik moest passen waren heel lief en ze luisterden verrassend goed. Natuurlijk kwamen ze meteen met hele verhalen over hoe rommelpiet vorig jaar hun huis overhoop had gehaald. Heerlijk toch, hoe enthousiast kinderen kunnen zijn over Sinterklaas. Nadat ik ze naar bed had gedaan heb ik nog een paar uur tv gekeken. Dit was zeg maar het stuk waar ik het meest bang voor was, omdat ik dan helemaal alleen zou zijn. Natuurlijk is er niks gebeurd en was er helemaal niets om bang voor te zijn. Ik ben heel blij dat ik het toch gedaan heb. Ik ben weer een ervaring rijker en ik vind dit heel leuk om als een soort bijbaantje te doen. 

Ik weet dat mijn updates niet altijd de meest interessante verhalen zijn, maar ik vind het belangrijk dat jullie ook wat over mij weten. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ik zie jullie snel weer! 

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s