Chocolate bomb mug cake | Recept

De laatste tijd ben ik echt verslaafd aan mug cakes. Ze zijn snel, makkelijk en ongelooflijk lekker. Heel vaak als ik thuis kom heb ik zin in wat lekkers en dan heb ik binnen vijf minuten een lekkere cake op schoot. Ik heb al veel verschillende recepten geprobeerd en ik ben zelf ook wat gaan experimenteren met ingrediënten. Vandaag deel ik mijn eigen recept, wat zeker één van mijn favorieten is. Heb je zin in een vijf-minuten snack? Lees dan snel verder!

IMG_5788hgoeihie

Ingrediënten:

 • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel/bloem*
 • 1 eetlepel appelmoes
 • 1 eetlepel cacaopoeder/Nesquick
 • 3 eetlepels melk (of meer, als het nog te dik is)
 • 1 theelepel poedersuiker (naar smaak eventueel meer toevoegen)
 • 1 theelepel Nutella of chocoladepasta
 • 1 eetlepel chocolade hagelslag

* Mocht je bloem gebruik i.p.v. zelfrijzend bakmeel, voeg dan nog 1/2 theelepel bakpoeder toe

 

Wat moet je doen:

 1. Doe het bakmeel, de cacaopoeder en de poedersuiker in een magnetronbestendige mok.
 2. Voeg de appelmoes en de melk toe en roer tot alles goed gemengd is. Mocht het nog te dik zijn, voeg dan meer melk toe. De appelmoes voegt niks toe aan de smaak, het zorgt alleen voor een zachtere textuur.
 3. Doe de Nutella erbij en meng tot je zeker weet dat de Nutella is opgenomen door het beslag.
 4. Roer de hagelslag erdoorheen. Deze gaat heerlijk smelten door de hitte.
 5. Zet de mok in de magnetron voor 30 seconden. Kijk dan of de top van de cake al hard is. Het is gaar als je de bovenkant indrukt en het terug veert. Mocht dit niet zo zijn, doe de cake dan in de magnetron voor kleine periodes van 10 seconden, net zolang tot de cake gaar is. Het maakt hiervoor niet uit hoeveel Watt je magnetron is, je kunt zelf kijken hoe lang het de cake uiteindelijk kost.
 6. Geniet van je heerlijke cake!

IMG_5795

Ik moet zeggen dat dit echt één van de lekkerste mug cakes ooit is. Het is heerlijk zacht en zoet zoals een cake, maar het is niet overweldigend chocolade-achtig. Mug cakes zijn gewoon geweldig. Je maakt ze binnen een paar minuten en het is een goed excuus om jouw snack voor jezelf te houden.

 

Dit recept is zeker het proberen waard! Meerdere mensen hebben dit al uitgeprobeerd en ze hebben mij allemaal verteld hoe simpel en lekker het is. De combinatie is gewoon echt lekker. Mocht je dit recept nou eens proberen (zeker doen!) vergeet dit dan niet met mij te delen! Je kunt mij een foto sturen op bijvoorbeeld Instagram en Twitter, of laat een reactie achter.

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Sanne

One thought on “Chocolate bomb mug cake | Recept

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s