It’s A Christmas Miracle #2: Kerst ooglook Sparkling dark

IMG_5938hhhhhh

Met de kerst is het het leukst om helemaal opgedoft naar je Christmasparty te gaan. Trek een mooi jurkje aan, krul je haar, doe je make-up. Zo werkt het tenminste voor mij. Het is alleen elk jaar een hele klus om een mooie, maar ook feestelijke, ooglook te bedenken. Vandaag laat ik jullie een simpele ooglook zien, die je helemaal naar eigen wensen kunt aanpassen, en ik geef je tips om een simpele ooglook helemaal sparkly te maken voor de kerst. Kijk je mee?

Laten we er maar meteen in duiken!

aaaaaaaaaa

Op de foto kun je al een beetje zien wat ik heb gedaan, maar hieronder leg ik het nog even in stapjes uit.
Stap 1: Neem een lichtgrijze tint, het liefst met veel glitter. Doe dit over het gehele bewegend ooglid.

Stap 2: Neem een donkergrijze tint, het liefst met veel glitter, en doe dit in de binnenste en buitenste ooghoek. Zorg dat het goed overloopt met de lichte tint.

Stap 3: Neem nu weer de donkergrijze tint en doe dit onder je oog in de buitenste ooghoek. Blend dit goed uit zodat je een mooi, niet te strak en kortaf, lijntje hebt.

Stap 4: Neem een zwarte eyeliner en  maak een mooie wing, die ook weer onder het oog in de buitenste ooghoek komt. Met een zwart oogpotlood maak ik het bovenste randje en de buitenste hoek van mijn waterlijn zwart.

Stap 5: Breng mascara aan. Zolang dit nog een beetje nat is neem je een potje losse glitters. Doe wat glitters op een kwastje en dep de glitters op je wimpers. Mochten ze niet blijven plakken, doe dan een klein beetje transparante lipgloss op je wimpers.

Stap 6: Neem opplak diamantjes of gewone diamantjes/studs en plak er twee in je buitenste ooghoek boven je eyeliner wing. De losse diamantjes kun je het beste vastplakken met wimperlijm (Action).

IMG_5922

Je kunt deze look maken met alle kleuren. Neem een lichte en een donkere tint van een kleur en het staat perfect! Je kunt zelfs twee totaal verschillende kleuren gebruiken.
De glitters en de studs zijn echt de perfecte manier om het een kerstachtig geheel te maken. Met kerst mag het allemaal over de top en geen hoeveelheid glitter is te veel. Met de losse glitters kun je toch wat glitters verwerken in je ooglook, in plaats van de alom bekende glitterbaarden en -wenkbrauwen.

IMG_5937IMG_5938

Ik ben zelf heel blij met het resultaat. Het kan een hele subtiele look zijn, maar de glitters zorgen dat het er echt kerst-achtig uit ziet. Ik ga dit zeker vaker proberen!

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s