Mijn 2015 filmlijst

Ik heb aan het begin van dit jaar niet zo veel goede voornemens gesteld. Vooral omdat ik wist dat ik ze niet waar kon maken en de andere voornemens waren gedurende het schooljaar al ontstaan. Wel stelde ik mezelf een paar doelen. Eén daarvan was het kijken van honderd films. Dit is me niet gelukt, maar ik zit zeker in de buurt! Vandaag heb ik voor jullie een lijstje met alle films die ik dit jaar heb gekeken. De meeste zijn niet zo bijzonder, maar over sommige films wil ik gewoon wat vertellen. Natuurlijk doe ik dat dan ook. Kijk je mee?

Een ander soort doel van mijzelf was dat ik alle Disney tekenfilms op volgorde van oud naar nieuw wilde kijken. Dit is natuurlijk onmogelijk in één jaar, want het zijn er bijna honderd. Ik heb er wel een aantal gezien, daarom staan er zo veel Disney films tussen. Waarschijnlijk is het feit dat ik een gigantische Tolkien fan ben ook wel bekend bij jullie, dus het zal wel duidelijk zijn waarom de Lord of the Rings en Hobbit films er zo vaak tussen staan.

De films staan in volgorde van wanneer ik ze heb gezien dit jaar, dus van het begin van het jaar naar het einde.

 1. Exodus: Gods and Kings
 2. The Hobbit: An unexpected journey
 3. The Hobbit: Desolation of Smaug
 4. The Hobbit: Battle of the Five armies
 5. Lord of the Rings: The fellowship of the Ring
 6. Lord of the Rings: The two towers
 7. Lord of the Rings: The return of the King
 8. The blind side
 9. The last castle
 10. Percy Jackson: Sea of monsters
 11. Aladdin
 12. Snow White and the seven dwarves
 13. Dracula Untold
 14. Pinocchio
 15. Fantasia
 16. Dumbo
 17. What happens in Vegas
 18. Bambi
 19. The Hobbit: An unexpected journey
 20. Saludos Amigos
 21. Big Hero 6
 22. Rumor has it
 23. Harry Potter: The philosophers stone
 24. Harry Potter: The chamber of secrets
 25. Harry Potter: The prisoner of Azkaban
 26. Batman begins
 27. Harry Potter: The goblet of fire
 28. Harry Potter: The order of the pheonix
 29. Harry Potter: The half-blood prince
 30. The Hobbit: An unexpected journey
 31. The Hobbit: Desolation of Smaug
 32. The Hobbit: Battle of the five armies
 33. Lord of the Rings: The fellowship of the Ring
 34. The Maze Runner
 35. Harry Potter: The deathly hallows part 1
 36. Snowwhite and the huntsman
 37. The Bourne Identity
 38. Lethal Weapon 1
 39. The pacifier
 40. The Wiz
 41. Harry Potter: The deathly hallows part 2
 42. Wolverine
 43. X-men first class
 44. Jurassic World
 45. What happens in Vegas
 46. The secret life of Walter Mitty
 47. The chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader
 48. Terminator Salvation
 49. Iron Man 2
 50. Inception
 51. Up
 52. Grease
 53. Grease 2
 54. Saturday Night Fever
 55. Cowboys & Aliens
 56. The blues brothers
 57. Star Wars: I The phantom menace
 58. Despicable me 2
 59. I am number four
 60. Hall pass
 61. Frozen
 62. Wild hogs
 63. Cinderella
 64. Cinderella II
 65. Cinderella III
 66. Paper Towns
 67. Jurassic Park
 68. The lost world: Jurassic Park
 69. Pitch perfect 2
 70. The minions
 71. The nightmare before Christmas
 72. Sweeney Todd
 73. The horror of Dracula
 74. Spy
 75. Spectre
 76. Grease
 77. Star Wars: IV A new hope
 78. Pixels
 79. Star Wars: V The empire strikes back
 80. Star Wars: VI Return of the jedi
 81. Star Wars: I The phantom menace
 82. Star Wars: II Attack of the clones
 83. Star Wars: VII The force awakens
 84. Jurassic park III
 85. The witches
 86. Cinderella

 

Dat waren dus alle films. Zoals je ziet kwam ik in de buurt van de honderd, maar ik ben er nog niet. In 2016 ga ik het zeker opnieuw proberen! Mocht je dat nog leuk vinden om te lezen: Hieronder vertel ik wat over bepaalde films die ik echt goed vond.

 

Exodus: Gods and Kings

We beginnen dan wel met de eerste, maar wees gerust: ik ga ze niet allemaal behandelen! Deze film heb ik met Marije gezien in de bioscoop. Hij gaat over het verhaal van Mozes en de plagen in Egypte. Deze film is zo ongelooflijk gaaf! Ik ben niet gelovig, maar ik vond het alsnog een geweldig verhaal en een geweldige film. Zeker een aanrader!

 

Dracula Untold

Dit is echt één van mijn favoriete films ooit. Niet alleen speelt Luke Evans de hoofdrol (zwijmel), maar het cliché vampier verhaal wordt zo gaaf aangepakt. De special effects zijn geweldig en het verhaal is echt goed. Deze moet je echt een keer kijken!

 

The secret life of Walter Mitty

Dit verhaal is heel apart en origineel en totaal anders dan ik van de film verwacht had. De beelden zijn prachtig opgenomen en het is een mooi eindplaatje geworden. Erg leuk!

 

Jurassic World

Ik was zó blij toen ik hoorde dat er een vervolg op Jurassic Park kwam! Ik stond echt weken voordat deze film in première ging al te springen. Ik ben er met twee vriendinnen heen geweest en hij was zó goed! Ze hebben er echt wel een nieuw verhaal van gemaakt, wat mij al moeilijk lijkt met drie voorgangers. Hij is echt geweldig!

 

Star Wars: VII The force awakens

Wauw, wauw, wauw, wauw en nog eens wauw. Ik ben echt een groot Star Wars fan en ik was zo enthousiast om naar deze film te gaan. Hij was echt goed en voldeed aan al mijn verwachtingen. Ik kan echt niet wachten tot de volgende delen uitkomen! Helaas komt deel twee pas in 2017 uit…

 

Dat waren wat films waarover ik echt wat kwijt moest, maar als je nog op zoek bent naar een leuke film om te kijken, heb ik hier een lijstje met films die ik aanraadt.

 • The Pacifier
 • Spy
 • Sweeney Todd
 • Inception
 • The horror of Dracula
 • Lord of the Rings/The Hobbit (het zal ook eens niet)
 • Harry Potter (natuurlijk deze ook)
 • Pixels
 • Cowboys & Aliens
 • Grease (natuurlijk)

 

Dit waren dan mijn filmervaringen van 2015. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dan zie ik je op 31 december weer!

P.s.: Ik hoop dat jullie allemaal een leuke kerst hebben gehad en bij iedereen van wie jullie houden mochten zijn!

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s