Mijn favoriete muziek

Muziek is een belangrijk deel van mijn leven. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik muziek luister of maak. Op slechte dagen luister ik echt uren achter elkaar muziek, zelfs wanneer ik in gesprek ben met iemand. Ik kan gewoon echt niet meer zonder. Mij leek het leuk om wat over mijn favoriete muziek te vertellen. Misschien kom je iets tegen wat je zelf geweldig vindt. Vandaag laat ik een paar van mijn favoriete nummers zien. Kijk je mee?

Zoals je misschien weet ben ik gek op rockmuziek, het is dan ook niet zo raar dat bijna alle nummers in deze lijst rock zijn. Natuurlijk zijn er nog een paar genres binnen het rockgenre. Punkrock, poprock, hardrock en alternatieve rock komen voorbij in dit lijstje. Ook zit er nog een popnummer in verstopt. Het klinkt totaal niet gevarieerd, maar als je de nummers beluisterd merk je hoe breed het rockspectrum is. De meeste nummers in deze lijst zijn expliciete nummers. Ik wilde dat even melden, mocht iemand daar problemen mee hebben. Laten we gewoon beginnen aan het lijstje!

 

Lydia – Highly Suspect

Dit nummer werd mij aanbevolen door Spotify en ik vind het echt een geweldig nummer! Ik weet niet precies wat het is, maar ik vind bijvoorbeeld de symbolische tekst erg mooi. Dit is echt alternatieve rock. Ik luister nu vaak Highly Suspect, en ze zijn gewoonweg goed.

 

I Am Machine – Three Days Grace

Deze kwam ik ook weer tegen via Spotify. Ik luister al mijn muziek via Spotify, mocht je dat nog niet doorhebben. Dit nummer is gewoon zo gaaf! Het album Human, waar dit nummer op staat, is ook echt geweldig.

 

Stacy’s Mom – Bowling For Soup

We gaan even een hele andere kant uit. Bowling For Soup schrijft veel nummers die qua tekst eigenlijk nergens op slaan. Het gaat vaak over waargebeurde dingen die heel grappig zijn of ze geven er een grappige twist aan. Ik word gewoon altijd vrolijk wanneer ik hun muziek luister. Stacy’s Mom is niet oorspronkelijk van hen, maar dit nummer is gewoon té leuk. De tekst slaat nergens op, maar het is zo grappig!

 

Blow – Theory of a Deadman

De laatste tijd luister ik veel van deze band. Hun muziek is precies datgene wat ik geweldig vind. Dit nummer gaat over hoe verpest de maatschappij van tegenwoordig eigenlijk is, en de tekst is zo grappig en creatief. De andere nummers op dit album zijn wat zwaarder en serieuzer, maar dit lied is gewoon leuk.

 

Love Me – The 1975

Een vriend van me raadde me aan om dit te luisteren en sindsdien ben ik echt verliefd! Vergeleken met wat ik normaal luister is deze band totaal niet wat je van mij had verwacht, maar ik vind het gewoon geweldig. Afgelopen vrijdag was hun concert in Nederland en je wilt niet weten hoe graag ik daarheen wilde, maar ik kon helaas niet. Het is in ieder geval echt geweldig!

 

She Hates Me – Puddle of Mudd

Dit is ook weer zo’n nummer waar ik gewoon vrolijk van word. Het is leuk hoe dit nummer begint als Summer Lovin’ van Grease en dan omslaat in een rocknummer. De tekst is ook echt zo grappig! De link stuurt je naar de expliciete versie van dit nummer. Bij de andere versies zijn een aantal woorden weggelaten, maar dat verpest toch het nummer.

 

Nowhere Kids – Shinedown

Shinedown is echt één van mijn favoriete bands op het moment. Ik geniet zo erg van hun muziek! Ze hebben redelijk zware nummers, maar ook rustige. Dit nummer is sowieso een groot favoriet, maar ik kan wel twintig nummers van hen noemen die in deze lijst hoorden te staan. Ik wilde gewoon niet de hele tijd dezelfde band noemen.

 

Welcome To The Jungle – Guns n’ Roses

Guns n’ Roses mag gewoon niet missen in deze lijst. Ik ben echt zó gek op deze band! Dit nummer is denk ik wel mijn favoriet van hen, maar ik vind alles mooi. Met ons orkest speelden we November Rain en dat was echt zó gaaf om te doen! Ik hou gewoon van Guns n’ Roses, meer valt er niet te zeggen.

 

Life Is Beautiful – Sixx:A.M.

Ik kwam dit nummer ook weer tegen in de lijst met aanbevelingen op Spotify. Ik had al een ander nummer van hen gehoord en die stond ook al in mijn favorieten playlist, maar deze vind ik nóg gaver! De tekst is zeer inspirerend en de muziek is gewoon geweldig.

 

Ties That Bind – Alter Bridge

Alter Bridge is echt mijn favoriete band ooit. Dit was de eerste rockband die ik echt heb beluisterd en waar ik fan van werd. Al hun nummers zijn gewoon goed! Het was dan ook erg moeilijk om een favoriet te kiezen. Dit jaar komt er weer een nieuw album uit en ze gaan dan ook weer touren en ik kan echt niet wachten! Waarschijnlijk zijn ze in december in Nederland en ik ga er hoe dan ook heen!

 

Dat waren een aantal van mijn favoriete nummers. Het was echt zó moeilijk om er maar een paar te kiezen! Van een aantal bands vind ik het hele album gewoon geweldig! Ik denk dat ik nog eens een artikel ga schrijven over al mijn favoriete bands en artiesten. Als je dat leuk lijkt, laat het me dan vooral weten!

Nu je weet welke muziek ik leuk vind, ben ik ook benieuwd naar wat voor muziek jij graag luistert! Ik hoor graag wat jullie favoriete artiesten zijn!

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s