Rome kiekjes

Misschien had je het al ergens gelezen, maar ongeveer een week geleden kwam ik terug van een werkweek naar Rome. Deze werkweek staat al vanaf klas 1 gepland voor alle vijfde klassers die een klassieke taal leren. We gingen dus op weg met een groepje van 23 die elk Latijn of Grieks leert op school. De groep is super gezellig en ik heb een geweldige week gehad! Vandaag wilde ik een paar van mijn favoriete foto’s met jullie delen. Kijk je mee?

IMG_6398_Fotor

We gingen naar Rome met het vliegtuig, wat redelijk spannend was, omdat ik nog nooit had gevlogen. Ik heb nog nooit zo genoten! Ik vond het heerlijk om uit het raampje te kijken en alles in me op te nemen, ik ben geen enkel moment ook maar een beetje bang geweest. We vertrokken wel lekker vroeg, we moesten om half 3 ‘s nachts op school zijn en we waren rond 5 uur op Schiphol. Dat betekende wel dat we een mooie zonsopgang kregen te zien!

IMG_6443_Fotor

We verbleven in een klooster waar ze een heel leuk hofje in het midden hadden.

IMG_6537_Fotor

IMG_6622_Fotor

IMG_6692_Fotor

IMG_6820_Fotor

Elke dag hadden we een vol programma en we hebben gigantisch veel dingen bekeken. Je kunt beter aan me vragen wat we niet bezocht hebben. Een druk programma betekent ook veel lopen. Gelukkig bevond ons klooster zich in het centrum, dus we konden bijna overal gewoon heen lopen, maar dat betekende dus wel dat we altijd moesten lopen. Na een tijdje voel je de pijn in je voeten niet eens meer, je raakt er gewoon aan gewend. Ik vond het eigenlijk niet heel storend, ik had niet echt veel last van mijn voeten.

IMG_7120_Fotor

IMG_6984_Fotor

IMG_7020_Fotor

IMG_7026_Fotor

Ook heel belangrijk: het eten. Ik heb me nog nooit zó verwend gevoeld! Elke avond uit eten in de restaurantjes en ik heb letterlijk elke dag een ijsje gehaald. Nadat we een geweldig ijszaakje hadden ontdekt bij ons in de buurt kon je ons er niet meer vandaan slaan. Gewoon heerlijk!

IMG_7037_Fotor

IMG_7146_Fotor

We hebben ook gigantisch veel kerken bezocht en andere gebouwen vol fresco’s en schilderijen. Je keek je ogen uit!

IMG_6919_Fotor

Een ansichtkaartje hoort er natuurlijk ook bij! Het is alleen nog niet zeker of de kaartjes aankomen, aangezien we ze zonder dit te weten in de verkeerde brievenbus hadden gegooid. Er was een speciale brievenbus voor de postzegels die wij hadden. We zullen zien…

IMG_7064_Fotor

Ik ben ook heel goed in vrienden maken met dieren! Er zaten veel hagedisjes bij de ruïnes en ze zijn zo schattig! Deze heeft zulke mooie kleurtjes.

IMG_7324_Fotor

Anne-Marèl en ik spotten iets interessanters dan die enorme kerk voor onze neus…

IMG_7450_Fotor

IMG_7459_Fotor

Het uitzicht vanaf de Sint Pieter was geweldig! Het was het zeker waard om met onze zere voetjes die enorme koepel op te klimmen. We waren nogal wat gewend, aangezien we 113 treden op moesten om vanaf de begane grond naar onze slaapkamer te gaan. Die 500 treden waren een eitje! Het was in ieder geval prachtig om daarbovenop te staan en rond te kijken.

IMG_7353_Fotor

Het terrasje op de Engelenburcht zag er zo knus uit, daar moest gewoon een foto van gemaakt worden.

IMG_7417_Fotor

En als afsluiter: de Tiber at night! Het was prachtig om ‘s avonds laat langs deze prachtige rivier te lopen op zoek naar een goede ijszaak en een plekje om te zitten. De verlichting van de bruggen was gewoon prachtig!

Zoals je aan de foto’s wel kon zien hebben we ook geweldig weer gehad. Sommige dagen was het gewoon warm genoeg om in shorts rond te lopen. Helaas mocht dat niet altijd, omdat we ook veel kerken gingen bezoeken. We hadden in elk geval heel veel geluk met het weer. Ik ga het wel missen, om half 9 ‘s ochtends al zonder jas buiten te lopen. Ik denk dat het nog wel even duurt voordat het in Nederland zo warm wordt.

De werkweek zelf was echt geweldig! Ik heb een ongelooflijk leuke tijd gehad en ik had dit echt niet met andere mensen willen meemaken. Ik ga het missen om ‘s ochtends snel even naar de markt op Campo dei’ fiori te lopen om wat sinaasappels te halen, of om ‘s avonds door de schattige straatjes te lopen op zoek naar een geschikt restaurant. Ik ga ook vooral de ijsjes missen, want ik heb nog nooit zulke lekkere gelatos gehad! Ik vind het zó jammer dat deze week nu al voorbij is… Ik zou het graag nog een aantal keer over willen doen!

Wil je meer foto’s zien? Houd dan mijn Instagram in de gaten! Daar zal ik wat extra foto’s delen de komende weken.

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s