DIY Stickers

IMG_8350

Een tijdje geleden was mijn beste vriendin jarig en ik wilde graag wat speciaals geven voor haar verjaardag. Ze had me al een keer voor de grap gemeld dat ze graag stickers wilde en ineens kreeg ik een goed idee: ik maak zelf stickers van al haar rare foto’s. Ik heb toen echt gigantisch veel stickers gemaakt, ook met haar favo bands en onze inside jokes enzovoorts. Het was echt heel simpel om ze te maken, maar wel heel leuk en het cadeau viel ook erg in de smaak, daarom leek het mij leuk om jullie te laten zien hoe je zelf stickers maakt. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

Je hebt in principe maar drie dingen nodig: Leuke plaatjes (te vinden op het internet), een schaar en transparant, zelfklevend kaftpapier (te vinden bij de Action voor €0,89). Als je dit hebt, kun je beginnen!

 

PicMonkey Image

Stap 1: Zoek leuke plaatjes op op internet, of teken iets leuks, waarvan je graag een sticker wilt hebben. Knip ze netjes uit.

Stap 2: Knip een groot stuk uit het kaftpapier.

Stap 3: Vouw het kaftpapier open en zorg dat de plakkant naar jou gericht is, zodat je er makkelijk dingen op kunt leggen. Zorg wel dat je het papier er niet helemaal afhaalt, want dan wordt het straks makkelijker om deze er weer netjes op te krijgen.

Stap 4: Leg de plaatjes op de kop op de plakkant, zodat het plaatje door het plastic te zien is.

Stap 5: Vouw het papier weer dicht en strijk zo veel mogelijk lucht weg tussen het plastic en het papier.

Stap 6: Knip de plaatjes een beetje ruim uit. De ruimte die je eromheen knipt is de plakrand van de sticker, dus zorg dat dit niet te smal wordt.

 

En dan heb je je stickers!

IMG_8358

Als je ze opplakt zien ze er zo uit. Ik heb nu zelf al veel te veel stickers gemaakt, maar het is erg leuk om te doen en zo heb je je persoonlijke stickers om straks al je schoolspullen mee te versieren. Het viel als cadeau ook erg in de smaak.

Zoals ik al zei is het dus heel simpel om te maken, maar wel erg leuk. Misschien heb je hier wat inspiratie uit weten te halen. Veel plezier ermee!

3 thoughts on “DIY Stickers

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s