Gave bands om te luisteren

Je kunt al wel bijna stellen dat ik verslaafd ben aan muziek. Er is bijna geen moment op de dag waarop ik niet wat aan het luisteren ben. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe dingen om te luisteren en zo heb ik de laatste tijd een flinke lijst van bands weten te maken. Deze lijst bestaat vooral uit verschillende rock genres en ook wat metal en pop komt voorbij. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke, nieuwe artiesten, neem dan snel een kijkje in deze lijst!

Het is een beetje moeilijk om alle bands in te delen, dus ik heb hier gewoon een lijst van de bands, met het genre erachter. Zo kun je zelf kijken of dat jouw stijl is. Bij de meeste bands zou ik gewoon zeggen dat je het een keer moet beluisteren, want ze zijn allemaal gaaf! Ook heb ik een beetje geprobeerd het bij de wat onbekendere bands te houden. Bands zoals Iron Maiden, AC/DC en Guns n’ Roses staan er daarom niet tussen.

 • Alter Bridge (hardrock)
 • Tremonti (trash metal/hardrock)
 • Shinedown (hardrock/heavy metal)
 • Twenty One Pilots (indiepop/alternatieve rock)
 • Panic! At The Disco (alternatieve rock/poppunk)
 • The 1975 (alternatieve rock/elektronische rock)
 • Three Days Grace (hardrock/alternatieve metal)
 • Theory Of A Deadman (alternatieve rock/hardrock/alternatieve metal)
 • Paramore (alternatieve rock/poppunk/poprock)
 • Tonight Alive (alternatieve rock/poppunk/poprock)
 • Like A Storm (hardrock)
 • Royal Blood (hardrock/bluesrock/alternatieve rock)
 • Highly Suspect (hardrock/bluesrock/alternatieve rock)
 • Fall Out Boy (poppunk/poprock)
 • Bowling For Soup (poppunk/alternatieve rock/comedy rock)
 • Guano Apes (alternatieve rock/alternatieve metal/punkrock/poprock)
 • The All-American Rejects (alternatieve rock/poppunk)
 • Arctic Monkeys (indie rock)
 • Bring Me The Horizon (alternatieve metal/alternatieve rock)
 • All Time Low (poppunk/poprock)
 • Oedipus (indie rock/alternatieve rock)
 • Mayday Parade (poppunk)
 • Lower Than Atlantis (alternatieve rock/hardrock/punkrock)
 • EVRA (hardcore punk/stoner rock)
 • Heroes Get Remembered (alternatieve rock)

 

Dit zijn vooral de bands die ik regelmatig luister. Vooral van Alter Bridge ben ik al een aantal jaren fan en ik ben zó ongelooflijk blij dat ik in november naar hun concert mag! Ik kan echt niet langer wachten! En de week na dat concert ga ik naar Twenty One Pilots. Beter kan het niet worden! Je snapt vast wel dat ik gigantisch enthousiast ben.

Ik zou je dus in ieder geval aanraden een paar van deze bands een keertje te beluisteren. Je weet maar nooit, misschien vind je je nieuwe favoriet er wel tussen. Mocht je zelf nog leuke bands kennen die niet op dit lijstje staan, laat het vooral weten. Ik ben altijd op zoek naar meer bands om te beluisteren.

 

3 thoughts on “Gave bands om te luisteren

 1. Leuke lijst en gaaf dat ie niet zo Basic is!! Een aantal bands luister ik al, zal zeker er nog een paar uit je lijst luisteren.
  Ik luister zelf ook graag naar t volgende:
  – White Lies
  – Elbow
  – Walk off the Earth
  – Kings of Leon
  – Kaiser Chiefs
  – Muse
  – Red Hot Chili Peppers
  – Alt-J
  – Foo Fighters
  Wat ik nog niet zoveel luister maar ook gaaf is is Skillet
  Heb alle bands op Pinkpop gezien en zo komt er elk jaar weer een paar nieuwe bij (ga al sinds 2011) ik denk dat het een leuke aanvulling is voor jouw lijst.

  Groetjes Mariëlle

  Like

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s