DIY unicorn mobiel hoesje

IMG_8396

Ik heb altijd wel zin in een leuk DIY projectje en ik was even aan het rondkijken wat ik allemaal kon aanpakken. Ik bedacht me dat ik nog een mooi, transparant hoesje had voor mijn mobiel, dus ik besloot deze even helemaal op te pimpen. Als je wilt weten hoe je dat doet, lees dan snel verder!

Ik koos ervoor om er een volledig glitterig eenhoorn hoesje van te maken, want daar had ik zin in. Ik zoek altijd op miniinthebox.com voor nieuwe hoesjes, en toen kwam ik een paar leuke eenhoorn hoesjes tegen en ik wilde er héél graag eentje hebben. Dus ik dacht: ik maak er lekker zelf één!

IMG_8364

Wat heb je nodig?

 • Een doorzichtig hoesje voor jouw mobiel, het liefst een hardcase
 • Een leuk plaatje, netjes uitgeknipt (de eenhoorn)
 • Nagellak en/of verf
 • Sponsjes en kwastjes
 • Lijm en plakband
 • Versierseltjes als lint en diamantjes
 • Eventueel satéprikkers

 

PicMonkey Image

Wat moet je doen?

 1. Plak het plaatje aan de binnenkant van het hoesje met de opdruk naar buiten gericht. We versieren het hoesje aan de binnenkant, zodat het wel fijn en glad aanvoelt als je het hoesje om je mobiel hebt. Ik heb het plaatje met transparant kaftpapier erin geplakt, maar het kan ook met plakband of lijm.
 2. Nu gaan we alle steentjes en andere versierseltjes erin plakken. Doe met een satéprikker een stippeltje lijm op het hoesje en druk daar het versierseltje op. Ik gebruikte leuke sterretjes die in het licht soort van glitteren.
 3. Als je al je gewenste versierseltjes erin hebt geplakt, kunnen we verven. Ik gebruikte eerst een oude glitter nagellak. Ik bedekte het hele hoesje hiermee aan de binnenkant.
 4. Zodra dit droog was breng je de kleur aan. Ik bracht met een sponsje roze nagellak aan, waardoor er een soort ombré effect ontstaat.

En dan ben je klaar!

IMG_8400

Het hoesje ziet er zó schattig en vrolijk uit en de glitters zijn echt prachtig in het zonlicht. Ik heb ook veel complimentjes erover gekregen. Het was heel leuk om te doen en je kunt dit ook zeker doen met een wat persoonlijker tintje, dus een eigen foto o.i.d.. Misschien ook een leuk idee voor een verjaardagscadeau? Je kunt er in ieder geval alle kanten mee op, dus als je nog een hoesje hebt liggen, laat er eens al je creativiteit op los! Dit artikel was vooral om een mogelijkheid te laten zien en je wat inspiratie te geven. Laat even weten wat je ervan vond en als je besluit zelf deze DIY te doen, aarzel dan alsjeblieft niet om mij het resultaat te laten zien!

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s