Review: Foto op Hout van FotoOpHoutStunter

IMG_4729

This article is for my Dutch readers

Ik werd laatst benaderd door FotoOpHoutStunter.nl of ik een foto op hout van hen wilde reviewen. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen, dus ik ging snel aan de slag. In het artikel van vandaag laat ik jullie weten wat ik vind van de foto, de manier van bestellen, en al het extra’s eromheen. Lees snel verder!

Het kiezen en bewerken van je foto is erg simpel. Je selecteert een foto van je computer en in de editor kun je hem nog verschuiven en draaien. Vervolgens kies je het formaat en het soort hout, en dan kun je door naar de aanvullende services. Hier kun je kiezen voor een ophangsysteem erbij, een whitewash behandeling, en of je je foto wilt laten controleren. Deze services kosten allemaal een klein beetje extra. Heb je al je keuzes gemaakt, dan kun je je foto bestellen. Het hele bestelsysteem is dan misschien wat simplistisch, maar het maakt het ook snel en makkelijk om foto’s te bestellen. Het enige wat mij redelijk onduidelijk is, is welke houtsoort ik nou bestel. Ik selecteer ‘hout voor binnen’, dus dit zou steigerhout, maar ook vurenhout kunnen zijn. Dit zou nog wat duidelijker gemaakt kunnen worden.

IMG_9122

Dit is de foto die ik af heb laten drukken. Een volledig onbewerkte shot vanaf de franse kust. Ik mocht een foto op hout voor binnen van 80×60 cm laten afdrukken, inclusief een ophangsysteem en de whitewash behandeling.

IMG_4728

En dit is hoe de foto eruit is gekomen. Ik heb de foto op vrijdag besteld en hij was op maandag al binnen. Erg snelle service dus. De kwaliteit van de originele foto is mooi behouden, de foto is niet erg korrelig geworden of zoiets dergelijks. Het effect van de houten planken vind ik erg mooi.

IMG_4733

Hier nog even een closeup van de foto. Zoals je ziet is de foto dus niet echt korrelig geworden. Aangezien ik voor de whitewash behandeling heb gekozen, een witte onderlaag onder je foto, komt het wit in mijn foto erg mooi naar voren. De kleuren zijn zo net wat scherper dan zonder de behandeling. Wel wordt het effect van het hout iets verminderd. Als je goed naar deze foto kijkt zie je nog wel de lijnen en nerven van het hout eronder, wat ik erg mooi vind, maar dit is wel iets minder dan zonder een whitewash behandeling.

In conclusion: Ik ben erg blij met de foto. Het was extreem simpel om de foto te bestellen, en het resultaat is erg mooi. De prijs is zeker aan de goedkope kant, vergeleken met andere sites. Mocht jij dus ook een mooie foto op steigerhout willen afdrukken, dan is FotoOpHoutStunter zeker een aanrader. Houd je niet van de naden in het hout? Dan kun je de foto ook op multiplex laten afdrukken. FotoOpHoutStunter loopt via FotoCadeau.nl, waar nog veel meer afdrukopties te vinden zijn. Wil je bijvoorbeeld geen foto op hout, maar wel een mooie foto voor in de achtertuin, dan is een tuinposter misschien een goede optie. De foto’s op hout keur ik in ieder geval goed!

Bedankt voor het lezen en ik zie jullie snel weer!

 

One thought on “Review: Foto op Hout van FotoOpHoutStunter

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s