Review: Foto op Aluminium van Canvas Company

This article is for my Dutch readers.

Een tijdje geleden werd ik weer door Canvas Company benaderd of ik nog één van hun producten uit wilde proberen. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik had nog een foto van mijn broertje waar iedereen in mijn familie echt gek op is en die we nog graag eens opgehangen wilden hebben, dus dit kwam natuurlijk goed uit. Ik koos ervoor om deze foto af te laten drukken op geborsteld aluminium. Ben je nou benieuwd hoe dit eruit is gekomen? Lees dan vooral verder!

Het bestellen

Zoals altijd was het bestellen bij Canvas Company weer een makkie. Je selecteert het product, de grootte en de ondergrond, upload je foto, en klaar is kees. Ik heb nog even zitten twijfelen tussen de verschillende ondergronden, en dat duurde nog langer dan het bestellen zelf! Je kunt namelijk kiezen tussen wit aluminium en geborsteld aluminium. Op wit aluminium komen je kleuren en contrasten wat beter uit, maar op geborsteld aluminium krijg je echt dat aluminium effect. Dus na even twijfelen koos ik toch voor het geborstelde aluminium. Ik was vooral erg benieuwd hoe de aluminium glans zou uitpakken met deze foto. Ik koos een foto van mijn broertje die ik een paar jaar geleden al heb gemaakt. Het contrast in de foto is erg mooi en je kunt zijn sproeten vooral erg goed zien, dus ik hoopte dat dit mooi zou uitpakken op de aluminium ondergrond.

Ik heb de foto besteld van het formaat 60x40cm. Dit leek mij het mooiste formaat, aangezien dit niet te groot was, maar nog steeds prominent in de kamer kan hangen. Er zijn veel verschillende formaten om uit te kiezen en je kunt zelfs je eigen formaat opgeven! Erg handig dus. De foto werd erg snel geleverd, namelijk binnen vijf dagen nadat ik hem besteld had. En ik heb hierbij niet gekozen voor een spoed bezorging. De foto kwam goed verpakt in piepschuim folie en een grote kartonnen doos. Snelle levering en goede bezorging dus!

De foto

Toen ik de foto uit de doos haalde was ik meteen onder de indruk. Het licht viel er op dat moment namelijk prachtig op en dat liet de foto zo mooi zien! Dat is het mooie van de aluminium ondergrond. Op de foto hierboven kun je de foto zien zoals hij eruit ziet wanneer het licht er direct op valt. De foto is zo precies zoals ik hem heb gemaakt. Het maakt dat de sproeten zo mooi uitkomen en zelfs de details van de haartjes. Op de foto hieronder zie je de foto wanneer het licht er niet direct op valt. Je ziet meteen het verschil. Er is minder contrast in de foto en de foto is donkerder. Ik vind dit zo’n gaaf effect!

De foto werd geleverd met een bijbehorend ophangsysteem. Ik koos het simpelste ophangsysteem, wat bestaat uit twee plaatjes. De ene plaat plak je op de achterkant van de foto en het andere plaatje boor je in de muur. Deze schuiven dan in elkaar en dan hangt de foto. Erg simpel, en aangezien de aluminium plaat zo licht is hangt dit erg stevig.

Ik wilde ook nog even een close-up van de foto erbij doen, want dan kun je pas echt goed de textuur van het aluminium zien. Je ziet echt het geborstelde, de lijntjes in het aluminium. Ook zie je dat de foto niet honderd procent scherp is, aangezien het op deze textuur is gedrukt. Maar dit is ook echt geen foto die je van dichtbij moet bekijken. Deze moet je mooi ophangen en bekijken van verschillende hoeken zodat het licht er op verschillende manieren opvalt. Vanuit elke hoek ziet de foto er net weer anders uit, wat ik zo mooi vindt! Het past erg goed bij de soort zwart-wit foto die ik heb uitgekozen. Ik ben hier erg blij mee, en mijn familie ook! Ook de prijs-kwaliteit verhouding vind ik goed. Het werd snel geproduceerd en de foto ziet er erg goed uit, en voor dit formaat betaal je €49,95. Ik vind dat een prima prijs voor de kwaliteit die geleverd wordt.

Een foto op aluminium is wel een persoonlijke smaak. Ik vind het vooral erg mooi en het effect past goed bij de foto, maar er zullen ook mensen zijn die dit effect niet heel mooi vinden. Daarom vind ik het zo leuk dat Canvas Company zo veel verschillende opties levert. En ik kan van deze optie in ieder geval zeggen dat de kwaliteit goed is! De levering is snel en de foto ziet er goed uit, wat wil je nog meer? Ben jij nou ook enthousiast, dan kun je hier de foto op aluminium zelf bestellen. Is het aluminium toch niet helemaal je ding en zoek je iets anders? Bij Canvas Company kun je je foto’s op nog veel meer verschillende ondergronden laten afdrukken. Zo kun je zelfs foto’s krijgen om buiten van te genieten, zoals de foto op tuincirkel. Deze is UV-bestendig, waardoor je er extra lang van kunt genieten terwijl je in het zonnetje zit. Ik kan in ieder geval zeggen dat de producten die ik tot nu toe getest heb van Canvas Company steeds goed zijn uitgepakt. Zo ook deze foto op aluminium. Ik ben er erg tevreden mee!

Foto’s op aluminium zijn verkrijgbaar op CanvasCompany.nl. Ik heb dit product mogen ontvangen in ruil voor deze review, dus deze post is in principe gesponsord. Ik heb wel mijn 100% eerlijke mening gegeven over dit product, ik review alleen dingen waar ik zelf tevreden over ben en waar ik jullie graag wat over wil vertellen.

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s